Jasper Aerents verheugd om te winnen in vertrouwd bad: “Mijn thuis”
Foto: NDM

De 23-jarige Jasper Aerents kroonde zich zondag in Brugge tot Belgisch kampioen in het kortebaanzwemmen op de 50 meter vrije slag. Voor Aerents was het bovendien een thuiswedstrijd als lid van de Koninklijke Brugse ZwemKring. “Het is leuk om hier te winnen. Ik train in dit zwembad en sinds enkele weken is het echt mijn thuis.”

Na de Spelen in Rio ruilden de zwemmers van coach Rik Valcke, waarvan Aerents deel uitmaakt, het zwembad van Wachtebeke in om te gaan trainen in het nieuwe professionele trainingscomplex van Antwerpen. Aerents behield zijn profstatuut, maar koos voor een andere weg en besloot om voortaan te gaan trainen in Brugge. “Ik ben vijf jaar in Wachtebeke gebleven. Ik heb daar veel geleerd en veel progressie geboekt, maar ik miste iets in de grote wedstrijden. Ik had nood aan een nieuwe omgeving, ik moest iets nieuw proberen. Voorlopig gaat alles goed.”

Op het BK kortebaanzwemmen in Brugge won Aerents zondag de 50 meter vrije slag en eindigde hij zaterdag als tweede op de 100 meter vrije slag, achter vice-olympisch kampioen Pieter Timmers. “Ik ben blij dat ik de 50 meter vrije slag gewonnen heb. Op de 100 meter kwam ik nog een beetje te kort. Door alle veranderingen, ben ik nog niet helemaal voluit gegaan op training. We trainen in functie van het WK in Windsor van komende december. Daar wil ik mijn eerste vormpiek bereiken.”

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig