Jeroen Devroe tiende keer Belgisch kampioen dressuur
Foto: BELGA

Jeroen Devroe uit Nieuwrode heeft zich zondag in Kieldrecht voor de tiende keer tot Belgisch kampioen dressuur gekroond. Olympiër Jorinde Verwimp werd tweede en de pas naar de senioren overgestapte Laurence Roos vervolledigde het podium.

De 47-jarige Jeroen Devroe nam vrijdag met de 11-jarige ruin Eres de leiding door de Grand Prix te winnen en won daarna zowel de Grand Prix Special op zaterdag als de Kür op muziek op zondag. Met een totaal van 220.134 procent totaliseerde hij bijna twee procent meer dan Jorinde Verwimp, die met Tiamo op alle onderdelen de tweede plaats behaalde en uitkwam op een percentage van 218.343. Laurence Roos stond na de eerste dag op de vierde plaats, maar knokte zich in de GP Special en de Kür toch nog naar het podium.

Uiteraard was Jeroen Devroe heel tevreden met zijn tiende titel. “Jorinde was voor mij topfavoriet, omdat zij tijdens het voorbije seizoen meermaals hoger scoorde dan ik met Eres. Mijn ruin was nog niet top op de eerste dag maar wij veroverden toch de leiding. En zoals ik gehoopt had is Eres gegroeid op het BK. Tien keer Belgisch kampioen zijn, voelt toch heel speciaal aan.”

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig