Coreelman is in bloedvorm en kijkt uit naar eerste WK-deelname
Foto: NDM

Jonas Coreelman heeft zondag op de tweede dag van het BK kortebaanzwemmen in Brugge zijn bloedvorm bevestigd. Met winst op de 100 meter schoolslag in 59.32, verbeterde hij zijn persoonlijk record van 23 oktober in Aken met een honderdste van een seconde.

In datzelfde Aken bemachtigde Coreelman ook het Belgisch record op de 50 meter schoolslag (27.34) en plaatste hij zich voor het WK in het Canadese Windsor in december op de 200 meter schoolslag.

“Ik heb zin om te zwemmen en ik heb zin om grote wedstrijden te betwisten”, vertelde de zwemmer van de Moeskroense Dolfijnen. “Ik voel me goed in het water en dat levert me op dit moment goede resultaten op. Ik heb zin om op deze manier voort te gaan!”

“Mijn beste chrono verbeteren”

Zijn ticket voor het WK in het Canadese Windsor heeft de 25-jarige Coreelman al op zak. Coreelman zag het BK kortebaanzwemmen in Brugge dan ook vooral als voorbereiding voor dat kampioenschap. “Ik ben benieuwd, want het wordt mijn eerste WK. Mijn voornaamste doelstelling zal zijn om mijn beste chrono (2:06.83, Belgisch record) te verbeteren, want op de 200 meter schoolslag worden de reeksen in de ochtend gezwommen en gaan de eerste acht meteen door naar de finale in de namiddag. Halve finales worden daar dus niet gezwommen. Het zal niet makkelijk worden, maar met een goede dag is alles mogelijk.”

Zondag kwam Coreelman ook dicht in de buurt van het nationaal record van Frederik Deburghgraeve op de 100 meter schoolslag (58.79). “Dat record breken is een motivatie. Vandaag was mijn aantikken niet optimaal. Met een goede aankomst kan ik mijn chrono nog verbeteren.”

Basten Caerts, die twee Belgische records in het groot bad op zijn naam schreef in 2016, was niet aanwezig in Brugge. “Het is leuk wat hij dit jaar gepresteerd heeft, concurrentie is een goede zaak. Maar alleen zwemmen, dat werkt ook”, vertelde Coreelman met een grote lach op het gezicht. Hij verlaat het BK in Brugge met titels op zowel de 50 meter, 100 meter als 200 meter schoolslag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig