Ward Lauwers roeit in Seneffe sneller dan olympisch finalist Hannes Obreno
Obreno (foto) moest Lauwers laten voorgaan. Foto: BELGA

Bondscoach Dominique Basset blies zondag in Seneffe verzamelen voor zijn kandidaat-toproeiers en -roeisters, die volgend seizoen internationale ambities hard willen maken. Deze eerste confrontatie kende een verrassende afloop. Ward Lauwers van TRT Hazewinkel won de skiffrace en gaf daarbij olympisch finalist Hannes Obreno het nakijken. Drie maanden geleden werd Obreno nog vierde in Rio.

De atleten moesten een zes kilometer lange race tegen de klok afwerken. Voor Dirk Crois, coach van Hannes Obreno, kwam het resultaat niet echt als een verrassing. “Hannes hervatte twee weken geleden de oefensessies. Zijn skiff is net uit Rio aangekomen en hij werkte sinds de olympische finale amper drie watertrainingen af. Het was vooral zaak om hier zijn voorbeeldsfunctie keurig in te vullen en deze wedstrijd dus eerder als een verplicht nummertje af te werken. Tijdens de race zelf verloor Hannes een aantal seconden omdat hij hinder ondervond van een vislijn. Voor de jongeren, onder wie de 20-jarige Ward Lauwers, kunnen die races in elk geval een extra motivatie vormen.”

In het zog van Ward Lauwers en Hannes Obreno, die als tweede met een achterstand van vijftien seconden finishte, strandde Ruben Somers als snelste lichtgewichtroeier op een puike derde plaats.

Bij de vrouwen torende Eveline Peleman (KR Sport Gent), ex-wereldkampioene en recent winnares in Boston, alweer hoog boven de rest uit.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig