Abdel Saïd wint wereldbekerproef in Verona, Belgen sprokkelen geen punten
Olivier Philippaerts eindigde 25e. Foto: BELGA

De 27-jarige Egyptenaar Abdel Saïd heeft zondag de wereldbekerproef in het Italiaanse Verona gewonnen. De eigenaar van AS Sport Horses in Zandhoven vormde met de 9-jarige merrie Hope de snelste van vier foutloze combinaties in een barrage met dertien.

De Fransman Simon Delestre werd met Chesall Zimequest op 1.66 tweede. De Zwitser Martin Fuchs hield met Clooney de Zweed Douglas Lindelöw en Zacramento van de derde podiumplaats.

De Belgen sprokkelden in Verona geen punten voor de wereldbeker. Olivier Philippaerts en Karel Cox moesten in de eerste omloop allebei acht strafpunten noteren. Philippaerts eindigde zo met Legend of Love op de 25e plaats, Cox met Cor op de 32e.

De Zwitser Romain Duguet behield de leiding in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Na vier van dertien proeven heeft hij met 37 punten zes punten voor op Delestre, die Pieter Devos van de tweede plaats verdreef. Op de derde plaats moet Devos met 28 punten de Fransman Kevin Staut naast zich dulden. Niels Bruynseels is met 18 punten 14e, Nicola Philippaerts met 8 punten 35e, Gregory Wathelet met 6 punten 41e en Jos Verlooy met 2 punten 48e. De top achttien springt van 27 maart tot 2 april de wereldbekerfinale in Omaha (Nebraska). De volgende manche wordt volgende week in het Duitse Stuttgart gesprongen. Vrijdag 30 december ontvangt Mechelen de negende manche.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig