Usain Bolt traint binnenkort mee met Borussia Dortmund
Foto: AP

Usain Bolt zal in de nabije toekomst meetrainen met de A-kern van Borussia Dortmund. Dat heeft Hans-Joachim Watzke, de manager van de Duitse topclub, zondag bevestigd aan het voetbaltijdschrift Kicker.

Zaterdag vertelde Bolt al aan de Britse krant The Guardian dat hij in contact staat met de Dortmundse trainer Thomas Tuchel. De 30-jarige Jamaicaan zou weldra meetrainen met Borussia en vervolgens “zien hoe de zaken lopen”.

Dortmund-manager Watzke bevestigde zondag het nieuws. “Het is geen grap of marketingstunt”, aldus Watzke. “Dat Bolt zal meetrainen is al even vastgelegd. Puma-baas Björn Gulden, die in onze raad van toezicht zetelt, heeft ons enkele weken geleden op de hoogte gebracht dat Bolt graag zou trainen met Borussia. We zien dat als een eer voor de club en ook onze trainer is het idee genegen. Bolt zal vermoedelijk meetrainen op een kalm moment in het seizoen.”

De Jamaicaanse sprintbom, die op de drie voorgaande Olympische Spelen negen gouden medailles won, insinueert wel vaker dat hij een overstap van de atletiekpiste naar het voetbalveld ziet zitten. “Ooit voor Manchester United spelen zou een droom zijn die uitkomt”, zei Bolt nog aan The Guardian. En aan een Argentijnse krant vertelde de atleet eerder deze maand dat hij zichzelf op het voetbalterrein ziet als een mix van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.