Delfine Persoon over klucht in titelkamp: “Gokte ze op haar eigen match?”
Foto: BELGA

Wat een farce, afgelopen vrijdag. Delfine Persoon bokste in Zwevezele tegen de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino om de wereldtitel, maar spannend werd het niet: na één tik was de kamp al beslecht. “Misschien heeft ze gegokt op haar eigen match en ingezet op een snelle knock-out?”, vroeg Persoon zich deze ochtend in De Zevende Dag af.

De kamp om de WBC-titel bij de lichtgewichten tussen titelverdedigster Delfine Persoon en de Argentijnse Ruth Stephanie Aquino draaide uit op een ware klucht. Op het einde van de eerste ronde ging de Argentijnse neer. Iedereen dacht aan een zuivere knock-out maar uiteindelijk had Persoon Aquino niet eens geraakt. Na conclaaf bij de jury werd beslist Aquino simpelweg te diskwalificeren omdat zij een knock-out veinsde. De volgelopen sporthal pikte dit niet en trakteerde de Argentijnse op een hels boegeroep. De kamp duurde tenslotte amper 1:58.

Delfine Persoon over klucht in titelkamp: “Gokte ze op haar eigen match?”
Foto: BELGA

Wansmakelijke show

Delfine Persoon pakte zo haar zesde wereldtitel, maar excuseerde zich meteen voor “deze wansmakelijke show”. In De Zevende Dag kwam de 31-jarige nog eens terug op de gebeurtenissen. “Het is zeker de minst mooie zege uit mijn carrière. Op zo’n manier winnen, dat is niet echt winnen. Een overwinning behaal je door iemand knock-out te slaan of het te halen op punten. Niet door iemand die faket en zomaar op de grond gaat liggen.”

Elleboogstoot

Aquino probeerde de boel nog te redden door te vertellen dat Persoon haar een elleboogstoot had verkocht. “De scheidsrechters hebben de beelden gelukkig bekeken en gezegd dat dat niet klopte. Omdat zij en haar trainer toch bezig bleven over die zogenaamde elleboogstoot hebben ze haar afgevoerd naar de spoedafdeling om foto’s te laten nemen. Dat deed ze natuurlijk omdat ze haar geld wilde. Ze krijgt echter maar één tiende van de beurs omdat ze de strijd niet wilde aangaan.”

Gegokt op eigen verlies

De hamvraag dan: gokte Aquino op eigen verlies? “Of er meer aan de hand is? We vermoeden van wel en je begint natuurlijk vanalles te denken. Misschien heeft ze gegokt op haar eigen match en ingezet op een snelle knock-out? Als je het zo aanpakt, doe het dan goed. Op deze manier in de eerste ronde was het heel raar. Ik heb haar maar één keer geraakt en daar stopt het mee. Op het moment waarop ze viel, deed ze haar ogen ook dicht. Dat klopte niet. Ik heb nog nooit gezien dat iemand zijn ogen dicht zijn bij een K.O..”

Delfine Persoon over klucht in titelkamp: “Gokte ze op haar eigen match?”
Foto: VDB

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig