Geen maat op Cant in Asper-Gavere, Verschueren en Majerus mee op het podium
Foto: BELGA

Sanne Cant (Enertherm) heeft zondag de Superprestigecross in Gavere bij de vrouwen elite gewonnen. Dat deed ze voor de vierde keer op rij. De Belgische kampioene zette in de allerlaatste ronde een solo op. Jolien Verschueren werd tweede voor de Luxemburgse Christine Majerus.

Ellen Van Loy eigende zich de vierde plaats toe voor de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Na Gieten en Zonhoven werd Gavere de derde zege in de Superprestige voor Sanne Cant. Zij blijft dan ook leidster in het klassement en heeft nu 59 punten achter haar naam staan. Van Loy staat als tweede gerangschikt met 45 punten, als derde volgt Laura Verdonschot met 40 punten.

Het was het viertal Cant, Van Loy, de Nederlandse Sophie de Boer en Christine Majerus dat meteen het tempo bepaalde. De rest werd onmiddellijk naar de achtergrond geslagen. Enkel Jolien Verschueren, opnieuw genekt door een slechte start, kon zich naar voor reppen.

Geen maat op Cant in Asper-Gavere, Verschueren en Majerus mee op het podium
Sanne Cant won na een zware race. Foto: BELGA

Voorin ging het allemaal te snel voor De Boer. De Nederlandse moest de rest laten lopen en haar plaats in de leidersgroep werd ingenomen door Verschueren. In de slotronde trachtte die haar metgezellen te verschalken maar Cant en Majerus lieten niet begaan. Tot dan in de materiaalpost Verschueren plots tegen de grond kwakte. De weg lag open voor Cant om aan een solo te beginnen. Verschueren trachtte de kloof nog te overbruggen maar slaagde daar niet in. Cant haalde het zo voor Verschueren, de Luxemburgse kampioene Majerus legde beslag op de laatste podiumplaats.

Cant tevreden met zege: “Verschrikkelijk lastig”

“Het was verschrikkelijk lastig vandaag”, deed de winnares achteraf haar verhaal. “Zeker tijdens de klim was het moordend. Ik heb eigenlijk van bij de start de wedstrijd in handen genomen. Zo kon ik ook mijn eigen tempo rijden. Niet onbelangrijk hier in Gavere”, verduidelijkte Cant.

“Op het einde kwam Jolien heel fel opzetten. Plots viel ze weg en zo kon ik alleen aan de laatste stukken van de cross beginnen. Ik doe met deze zege bovendien ook een schitterende zaak in het klassement. Daar sta ik autoritair aan de leiding maar er wachten nog enkele heel belangrijke wedstrijden. De buit is zeker nog niet binnen. Ik ben gewoon superblij dat ik hier voor de vierde opeenvolgende keer heb kunnen zegevieren. Dat kunnen er niet veel zeggen”, besloot ze.

Geen maat op Cant in Asper-Gavere, Verschueren en Majerus mee op het podium
Jolien Verschueren. Foto: BELGA

Verschueren: “Had graag gewonnen voor fans”

Jolien Verschueren kon haar ontgoocheling met haar tweede plaats niet onder stoelen of banken steken. “Ik had hier maar wat graag op het hoogste schavotje gestaan. Zeker voor mijn talrijk opgekomen supporters. Maar daarvoor was de cross opnieuw een rondje te kort. Ik heb mijn start opnieuw compleet gemist. De moed zakte me onmiddellijk in de schoenen maar door de aanmoedigingen van mijn fans bleef ik vol door gaan. En plots zat ik opeens voorin. En dan kwam dat foutje in de materiaalpost tijdens de slotronde. Ik bleef in mijn klikpedaal zitten terwijl mijn fiets onderuit getrokken werd. Daar verlies ik misschien wel de koers. Mijn start blijft een pijnpunt. Ik ga daar op moeten blijven oefenen”, gaf ze mee.

Geen maat op Cant in Asper-Gavere, Verschueren en Majerus mee op het podium
Foto: BELGA