Andermaal geen maat op Toon Vandebosch in Superprestige Gavere
Foto: Photo News

Toon Vandebosch heeft zich zondag de beste getoond bij de junioren in de Superprestige-veldrit in Gavere. Bij de nieuwelingen ging de zege naar de Nederlander Pim Ronhaar.

Nadat hij vorige week in Ruddervoorde al imponeerde, stond er zondag in Gavere andermaal geen maat op Vandebosch. In de eerste ronde versnelde hij en liet hij de tegenstand al onmiddellijk achter zich.

Florian Vermeersch en Yentl Bekaert deden nog hun uiterste best om de kloof met Vandebosch te overbruggen maar slaagden daar niet in.

Vermeersch kwam zelfs ten val en Bekaert kreeg af te rekenen met mechanisch defect. Meteen lag de weg open voor Vandebosch. Hij komt daarmee samen met Jelle Camps aan de leiding van het tussenklassement van de Superprestige. Beiden totaliseren 55 punten. Andreas Goeman volgt met 42 punten op de derde plaats.

Nieuwelingen

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Ronhaar. De Nederlander hield onder andere Witse Meeussen en zijn landgenoot Bodi del Grosso achter zich. Voor Ronhaar werd het zijn derde zege van het seizoen. Ronhaar kwam nooit in de problemen en haalde het afgescheiden.