Vanaf maandag winteropvang voor daklozen in Brussel
Foto: BDW

In Brussel start maandag 14 november de winteropvang voor daklozen. Dat melden de bevoegde Brusselse Ministers voor Bijstand aan Personen in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) Pascal Smet en Céline Fremault, en Samusocial.

De winteropvang gaat door tot eind april 2017. Het gewest voorziet 1.283 opvangplaatsen. Als het nodig blijkt, kunnen er in functie van de vraag nog extra plaatsen worden vrijgemaakt.

‘We zijn klaar om de mensen die deze winter onderdak nodig hebben op te vangen. Sinds het begin van deze legislatuur zijn er een driehonderdtal opvangplaatsen bijgekomen voor de winteropvang. Zo wil het gewest maximaal vermijden dat daklozen de koude wintermaanden op straat moeten doorbrengen’, laat het kabinet van Brussels minister Smet weten.

Sinds 2014 neemt Samusocial de coördinatie van de opvang op zich. ‘Ons doel is om alle mensen die in de winter om onderdak vragen, op te vangen. We zorgen niet enkel voor een dak boven hun hoofd, warme maaltijden, de mogelijkheid om te douchen en medische hulp, maar we voorzien ook psychosociale begeleiding zodat we samen met hen kunnen zoeken naar oplossingen om niet meer op straat te moeten leven’, zegt de woordvoerster van Samusocial Marie-Anne Robberecht.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig