Voetballer die in elkaar zakte na hartfalen is overleden
Simon Verdonck (centraal) Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Simon Verdonck uit Westerlo, de 23-jarige voetballer van Herentals die zaterdagavond in elkaar zakte tijdens een wedstrijd in eerste provinciale tegen Antonia, is zondagavond in het ziekenhuis overleden. Dat is aan onze redactie bevestigd.

De wedstrijd Antonia-Herentals van zaterdagavond in eerste provinciale Antwerpen werd na 8 minuten stilgelegd, nadat Verdonck in elkaar stortte na een hartfalen.

Meteen diende de medische staf hem hartmassage toe. De opgetrommelde hulpdiensten zetten daarna de reanimatie verder, en Verdonck werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Scheidsrechter Gunther Mathijssen had de wedstrijd op dat moment al afgefloten. De toestand van Verdonck was een tijdlang zorgwekkend. Hij lag sinds zaterdagavond in het ziekenhuis. Zondagavond raakte het nieuws bekend dat hij in het UZA is overleden.

“Doordat de hersenen te zwaar beschadigd waren, hebben de dokters de machines afgezet”, vertelt ploegmaat Niels Taels. "De hele ploeg is geschokt, ik heb het allemaal zien gebeuren. Er was niets of niemand in de buurt en opeens stuikt Simon in elkaar. Ik ben op de achtergrond gebleven, maar het was wel heel vreemd. Hij bewoog opeens niet meer. Het is raar dat het in je eigen ploeg gebeurt, zoiets verwacht je niet.”