Geen geluk voor Goffin: Raonic raakt fit voor openingsmatch Masters
Foto: AFP

Milos Raonic verwacht te kunnen spelen op de ATP World Tour Finals (7,5 miljoen dollar) in Londen. De Canadees sukkelt met een dijblessure maar hervatte inmiddels de looptraining. Mocht hij alsnog afhaken, dan mag David Goffin als eerste reserve in actie komen.

Raonic moest vorige week forfait geven voor zijn halve finale op het ATP Masters 1.000-toernooi in Parijs. De nummer 4 van de wereld liep een scheurtje in de dij op. Hij liet zich deze week in Toronto verzorgen en verwacht zondagavond gewoon te kunnen spelen tegen de Fransman Gael Monfils (ATP 6), die zelf overigens met een ribkwetsuur sukkelde.

“Ik heb vandaag voor het eerst gelopen. Dat is dus een stap vooruit”, vertelde Raonic vrijdag. “Ik zal op de court staan voor mijn eerste match, maar ik moet deze blessure in het oog houden en geen verdere risico’s nemen.”

Na het afhaken van de Tsjech Tomas Berdych (ATP 10) schoof Goffin deze week een plaatsje op in de reservelijst. Belgiës beste tennisser, nummer 11 op de ranking, is in de O2 Arena eerste reserve.