Cant wint in Niel: “Toch voelde het even alsof ik Nederlandse klompen aan mijn voeten had”
Foto: BELGA

Voor de derde opeenvolgende keer heeft Sanne Cant de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Net als vorig jaar hield ze Jolien Verschueren achter haar. Ellen Van Loy werd derde

“Opnieuw was het hier een heel verraderlijk parcours. Je moest telkens uitkijken wat je deed of je ging tegen de vlakte”, verduidelijkte Sanne Cant. “Ik begon dan ook redelijk afwachtend aan mijn wedstrijd en wou niet te snel alleen aan de leiding komen. Over halfkoers trok ik toch door en sloeg meteen een kloof. Ik ben dan blijven doorgaan. Op de schuine kant van de Rupeldijk kon ik zo mijn eigen lijn rijden. Daarna moesten we van de fiets en was het alsof ik Nederlandse klompen aan mijn voeten had. Die passage kostte een pak kracht en energie. Ik mag tot op heden zeker niet klagen over mijn seizoen. In Niel boekte ik mijn zesde zege al. De laatste weken kreeg ik wel enkele parcoursen die me niet echt lagen zodat ik daar niet kon winnen. Vandaag was het wel raak. Ik hoop er zondag opnieuw te staan. Het seizoen van vorig jaar evenaren zal moeilijk worden maar ik mag niet beginnen klagen.”

Jolien Verschueren werd, net als vorig jaar, tweede. “Ik was veel te enthousiast aan de wedstrijd begonnen. Ik had ook last van koude handen waardoor ik even bleef haperen voor de zone met de balken en sloeg daar een eerste keer tegen de vlakte. Daarna volgde de schuine kant aan de Rupeldijk en opnieuw ging ik daar in de fout. Meteen het sein om het iets rustiger aan te beginnen doen. Ik kon na verloop van tijd aansluiten bij Ellen Van Loy en liet haar daarna in de steek waardoor ik beslag mocht leggen op de tweede plaats”, stelde Jolien Verschueren.