Roberto Martinez: “Estland doet het erg goed de laatste tijd”
Foto: BELGA

De Rode Duivels spelen zondag hun vierde wedstrijd in hun voorronde voor het WK van 2018 in Rusland. Eden Hazard en ploegmaats krijgen in het Koning Boudewijnstadion Estland over de vloer en algemeen wordt aangenomen dat de Belgen dat duel makkelijk zullen winnen. Bondscoach Roberto Martinez is echter op zijn hoede.

Zondag wacht met Estland, pas de nummer 119 op de FIFA-ranking, een op papier erg haalbare kaart, maar Martinez hoedt zich voor onderschatting. “Estland doet het erg goed de laatste tijd en in hun WK-kwalificatieduel van vorige maand tegen Griekenland (0-2 verlies) vond ik hen uitstekend. Als we denken dat we een makkelijke avond gaan hebben, brengen we onszelf in de problemen en wordt het lastig. We moeten zelf erg competitief zijn en dezelfde intensiteit aan de dag leggen als tijdens ons duel tegen Bosnië (de 4-0 zege van vorige maand, nvdr)”, verklaarde de bondscoach vrijdag na de training in Tubeke.

Martinez blikte vrijdag ook nog even terug op de oefeninterland van twee dagen eerder tegen Nederland. “We verdienden de zege en hadden echt moeten winnen. We kunnen niet tevreden zijn. Goed spelen is niet voldoende, je moet ook winnen. We moeten een winnaarsmentaliteit kweken, maar zoiets heeft ook tijd nodig.”