Trump heeft boodschap voor anti-Trumpbetogers
Foto: REUTERS

Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump vanmorgen nog bijzonder scherp was voor de media naar aanleiding van de protesten tegen zijn verkiezingen, doet hij nu toch een oproep naar de haters.

Honderden mensen zijn donderdagavond, voor de derde dag op rij, in verschillende Amerikaanse steden op straat gekomen om te protesteren tegen de verkiezing van Donald Trump tot president.

Onder meer in Los Angeles, San Francisco, New York, Baltimore en Washington DC kwamen honderden mensen op straat. Ze roepen slogans als ‘We reject the president-elect’ (we verwerpen de verkozen president, red.) en veroordelen de xenofobe, racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken die Trump deed tijdens zijn campagne.

Trump, wiens Twitteraccount kort voor de verkiezingsdag nog werd overgenomen door zijn campagneteam, haalde daarop voor het eerst sinds zijn verkiezing uit naar de media, die hij ervan beschuldigt achter de protesten te zitten.

‘Ik heb net een zeer open en succesvolle presidentsverkiezing gehad. Nu zijn professionele manifestanten, opgestookt door de media, aan het protesteren. Zeer oneerlijk!’, tweette Trump.

 

 

Vanmiddag tweette Trump opnieuw. Deze keer had hij lof voor de kleine groepjes betogers die ‘passie voor ons schitterend land tonen’. ‘We zullen ons verzoenen en samen trots zijn’, aldus nog Trump, die verder ook aankondigde dat hij snel met de eerste namen voor zijn administratie zou komen.

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig