Arno Debeir en Witse Meeussen pakken zege bij juniores en nieuwelingen
Arno Debeir. Foto: BELGA

Arno Debeir en Witse Meeussen hebben vrijdag in Niel de crossen bij respectievelijk de juniores en de nieuwelingen gewonnen. Voor Arno Debeir werd het zijn eerste zege van het seizoen. Witse Meeussen heeft al vier overwinningen achter zijn naam staan.

Bij de juniores trok het duo Gerben Kuypers en Arno Debeir al in de eerste ronde in de aanval. De twee ploegmakkers bij Lares-Doltcini bleven elkaar bestoken met diverse aanvallen, tot Debeir in het slot Kuypers in de steek liet. De strijd voor de derde plaats werd beslecht in een sprint met drie. Daarin was Julian Siemons net iets sneller dan Niels Vandeputte en Jarne De Meyer.

Bij de nieuwelingen stond er geen maat op Witse Meeussen. Meeussen trok al in de openingsronde in de aanval en had bij zijn eerste passage aan de aankomst al een voorsprong van 30 seconden gesprokkeld op het achtervolgende trio Ward Huybs, Joachim Van Looveren en Robbe De Weert. Dante Cooremans, die een slechte start had, kwam in het slot van de race nog bij dit achtervolgende groepje om iedereen te kloppen voor de tweede plek. De laatste podiumplaats ging naar Joachim Van Looveren, voor Ward Huybs en Robbe Willems.