De directeur van het FIFA-museum in Zürich, dat nauwelijks acht maanden geleden werd geopend, heeft op een personeelsvergadering aangekondigd dat het museum zal sluiten. Dat bevestigt een dichte bron aan persagentschap AFP. Het museum kostte een slordige 128 miljoen euro.

“De nieuwe directeur kondigde dinsdag aan de personeelsleden aan dat het museum zal sluiten”, bevestigde de bron. Het museum, dat financieel verlieslatend is, zou in mei 2017 haar deuren sluiten.

De wereldvoetbalbond ontkent de sluiting, maar bevestigt dat er dinsdag een vergadering is geweest tussen de nieuwe adjunct secretaris-generaal van de FIFA, Zvonimir Boban, en een deel van het personeel van het museum. “Er is een werkgroep gecreëerd om het economisch model van het museum nieuw leven in te blazen”, aldus de FIFA.

Sepp Blatter

Het FIFA-museum, dat werd gebouwd door de ondertussen afgezette voorzitter Sepp Blatter, werd in februari, een dag na zijn verkiezing, ingehuldigd door de nieuwe voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino.

Het drie verdiepingen tellende gebouw kostte zo’n 128 miljoen euro. Sinds zijn opening trekt het een gemiddelde van 11.000 bezoekers per maand.