Vincent Kompany is weer geblesseerd en mist de interland tegen Estland. Leander Dendoncker is zijn vervanger. Ook Mousa Dembélé mist de interland tegen Estland van zondag.

Vincent Kompany viel vlak voor de oefenmatch van woensdag tegen Nederland uit -al is nog steeds niet duidelijk waarom, want volgens bondscoach Roberto Martinez was de kapitein van Manchester City niet geblesseerd. Vrijdagochtend ontbrak de verdediger dus ook op de groepstraining voor de WK-kwalificatiematch tegen Estland van zondag. Tijdens de persconferentie na de training bevestigde Martinez dat Kompany forfait geeft en vervangen wordt door de 21-jarige Leander Dendoncker.

“Kompany heeft last aan de lies en is out voor zondag. Lombaerts is geblesseerd. Denayer kon niet op tijd hier zijn. Daarom koos ik voor Dendoncker als vervanger van Kompany. Leander is polyvalent, kan zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten en kent deze groep al”, verduidelijkte Martinez. “Vincent is heel gretig maar we moeten samenwerken met zijn club om hem fit te krijgen.”

Naast Kompany ontbraken op de groepstraining nog Thomas Meunier, Axel Witsel, Steven Defour en Mousa Dembélé. Die laatste is niet fit en valt waarschijnlijk af, de anderen trainden individueel.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig