NBA. Dwyane Wade (Chicago) pakt zege bij ex-club Miami
Foto: Photo News

De Chicago Bulls hebben donderdagnacht een nipte 95-98 zege geboekt bij Miami. Dwyane Wade, jarenlang de vedette bij Miami Heat, kreeg bij zijn terugkeer een staande ovatie van het publiek, dat hem zijn plotse overgang naar Chicago dus lijkt te hebben vergeven.

“Dit was een van de vreemdste wedstrijden die ik heb gespeeld”, liet Wade, die dertien punten pakte voor Chicago, na afloop optekenen. “Een partij met veel emoties. Ik ben blij dat het voorbij is.” Wade speelde dertien seizoenen (2003-2016) voor Miami Heat en won er drie NBA-titels. Na een ruzie met voorzitter Pat Riley kwam er afgelopen zomer een einde aan zijn dienstverband bij de club.

Jimmy Butler was met twintig punten het vaakst trefzeker bij de winnende bezoekers. Bij Heat was Hassan Whiteside goed voor 20 punten én 20 rebounds, al zijn zesde “double double” (twee statistieken met dubbele cijfers).

Onderaan (in de Southwest Division) heeft New Orleans eindelijk zijn eerste zege beet. Tegen Milwaukee Bucks werd met 112-106 gewonnen. De Pelicans mochten vooral Anthony Davis bedanken. Hij scoorde 32 punten.

Bij kampioen Golden State Warriors was Stephen Curry nog maar eens de ster. De Warriors wonnen, onder meer dankzij 33 punten van Curry, makkelijk met 125-101 van de Denver Nuggets. Het is voor de uittredende kampioen al de zevende zege van het seizoen.

De LA Lakers ten slotte blijven op de goede weg onder leiding van coach Luke Walton. Met een 91-101 zege bij Sacramento tekenden de Lakers voor hun vijfde zege van het seizoen.