Esteban Gutierrez zegt Team Haas vaarwel
Foto: Photo News

De Mexicaanse autocoureur Esteban Gutierrez vertrekt op het einde van het seizoen bij Formule 1-team Haas. Dat maakte Gutierrez donderdagnacht zelf bekend op Twitter. “Ik ga nog voluit in de laatste twee races van het seizoen”, verzekert de Mexicaan zijn supporters.

De 25-jarige Gutiérrez is bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. Na twee seizoenen bij Sauber en een jaar als testrijder bij Ferrari stapte hij vorige winter over naar het Amerikaanse team van eigenaar Gene Haas. Zijn beste klassering dit jaar is een elfde plaats.

“Er zijn nog twee races te gaan en daarin wil ik volop genieten en zoals altijd tot het uiterste gaan”, aldus de Mexicaan, voor wie niet direct een andere team een zitje beschikbaar heeft.

Zijn stoeltje bij Haas wordt zo goed als zeker overgenomen door de Deen Kevin Magnussen, die aan het einde van dit seizoen Renault verlaat.

Met de Grote Prijzen van Brazilië (13 november) en Abu Dhabi (27 november) worden deze maand de laatste races van het seizoen afgewerkt. De Duitse WK-leider Nico Rosberg kan in Sao Paulo de wereldtitel pakken als hij de GP wint of teammaat Hamilton verschillende plaatsen achter zich laat.