Evi Van Acker: “Ik denk nog niet aan de Spelen in Tokio, die zijn nog te ver weg”
Foto: BELGA

Zeilster Evi Van Acker, die tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro net naast een medaille greep, denkt nog niet na over de Olympische Spelen van 2020 in de Japanse hoofdstad Tokio. “Ik heb beslist om zeker voort te doen tot na het WK van 2017. Daarna ga ik de situatie evalueren en beslissen of ik me al of niet zal lanceren voor de Olympische Spelen in Tokio”, aldus Van Acker vanop Lanzarote, waar Team Belgium op stage is.

“Ik heb al deelgenomen aan drie Spelen. Nu heb ik er nog zin in, ik heb een goed team, maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik denk nog niet aan Tokio, dat is nog te ver weg.”

Van Acker kijkt ook terug op de Olympische Spelen van Londen (2012) en Rio (2016). “Tijdens de Spelen in Londen heb ik tijdens de Medal Race niet naar mijn coach geluisterd. Ik heb een fout gemaakt en daarom had ik geen zilver of goud. Ik was blij met mijn (bronzen) medaille, maar ik wist dat ik nog beter kon doen. De voorbije twee jaar heb ik echter zeer goede resultaten neergezet, met veel gouden medailles. In Rio had ik de pech dat ik ziek was. Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar was te erg vertraagd door de harde wind en verloor veel punten. Dat is een andere soort van ontgoocheling”, aldus de zeilster.

Van Acker verklaart nog dat de eerste weken na de Spelen zwaar waren, omdat ze bleef kampen met het virus. “Ik ben pas drie weken geleden opnieuw begonnen, na twee maanden zonder sportieve activiteit”, zegt ze. “Ik zal nooit weten of ik het virus via het water of via voedsel kreeg, ik was de enige ik het team die ziek was.”

“Glimlach teruggevonden”

“Vandaag heb ik mijn glimlach teruggevonden en heb ik er weer zin in. Ik blijf tot midden januari in België om mijn conditie terug te krijgen. Het zal geen maanden duren vooraleer ik mijn niveau terugvind. Ik weet dat ik me in de toekomst nog kan verbeteren, zeilen is een sport die dat mogelijk maakt”, klinkt het nog.

Van Acker zal meer en meer rekening moeten houden met de concurrentie van de twee andere Belgen op Lanzarote: Emma Plasschaert en Maité Carlier. “Het zijn twee geweldige meisjes, we amuseren ons goed en trainen goed samen. Ze motiveren me, maar ik moet me op mezelf concentreren.”

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig