Derde avond van protesten na verkiezingsoverwinning Trump
Los Angeles, Californië Foto: Photo News

Honderden mensen zijn donderdagavond, voor de derde dag op rij, in verschillende Amerikaanse steden op straat gekomen om te protesteren tegen de verkiezing van Donald Trump tot president. Trump haalt uit naar de media en noemt de protesten ‘erg oneerlijk’.

Onder meer in Los Angeles, San Francisco, New York, Baltimore en Washington DC kwamen honderden mensen op straat. Ze roepen slogans als ‘We reject the president-elect’ (we verwerpen de verkozen president, red.) en veroordelen de xenofobe, racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken die Trump deed tijdens zijn campagne. Ook overdag waren er al protesten. Zo werd Trump opgewacht door manifestanten toen hij werd ontvangen door president Barack Obama in het Witte Huis.

Derde avond van protesten na verkiezingsoverwinning Trump
New York Foto: REUTERS

Het is al de derde avond op rij dat er protesten uitbreken tegen Trump. Nadat bekendraakte dat Trump verkozen was, kwamen al honderden mensen op straat, en op woensdag manifesteerden tienduizenden mensen tegen de Republikein.

‘Opgestookt door de media’

Trump, wiens Twitteraccount kort voor de verkiezingsdag nog werd overgenomen door zijn campagneteam, haalde vrijdag voor het eerst sinds zijn verkiezing uit naar de media, die hij ervan beschuldigt achter de protesten te zitten. ‘Ik heb net een zeer open en succesvolle presidentsverkiezing gehad. Nu zijn professionele manifestanten, opgestookt door de media, aan het protesteren. Zeer oneerlijk!’, tweette Trump.

Tijdens zijn campagne haalde Trump regelmatig uit naar de media, die hij ervan beschuldigde samen met de Democraten en Hillary Clinton een complot tegen hem op poten te hebben gezet.

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig