Jeugdbewegingen krijgen extra tenten ter beschikking
Foto: BELGAIMAGE

‘Naast de honderd seniortenten, goed voor 1.000 slaapplaatsen, komen er nog ongeveer veertig tenten bij, goed voor 400 slaapplaatsen.’ Dat zegt minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD), die daarmee tegemoet komt aan vraag vanuit de jeugdbewegingen.

Bovenop de investering in tenten van 317.000 euro in de begroting 2016 heeft minister Gatz beslist om een bijkomende inspanning te doen van 125.000 euro. De veertig nieuwe tenten zullen in de zomer van 2017 al beschikbaar zijn. Gatz maakte dit bekend tijdens een gedachtewisseling over het Masterplan Bivakplaatsen in het Vlaams Parlement.

Naast de aankoop van nieuwe tenten zullen ook tenten van de Provinciale Uitleendienst Vlaams-Brabant worden toegevoegd aan de catalogus. Zo breidt de stock uit met 85 patrouille- en 15 seniortenten. De overname staat nog voor de start van het zomerseizoen 2017 gepland.

Jeugdverenigingen zullen voor het lenen van tenten zoals voorheen ook nog terecht kunnen bij Defensie, meldt Gatz. ‘Ze worden ook aangemoedigd om elkaar onderling bij te staan indien zich nog tekorten aan tenten voor een kamp zouden voordoen.’

Uitleenpiek

Momenteel beschikt de Uitleendienst over 1.912 seniortenten en 3.252 patrouilletenten: aantallen die kunnen fluctueren omdat na de uitleenpiek van de zomerkampen alle tenten een controle krijgen op slijtage en indien nodig worden hersteld of afgeschreven.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in