'Brad Pitt mishandelde zijn kinderen niet'
Brad Pitt verscheen woensdag op een fanevenement van de film ‘Allied’ in Westwood. Foto: AFP

Het onderzoek naar de beschuldigingen dat Brad Pitt (52) een van zijn kinderen had mishandeld, is stopgezet door het kantoor van de kinderbescherming in Los Angeles (Department of Children & Family Services, DCFS). Dat berichten zender CNN en het magazine People, op gezag van niet genoemde bronnen.

Het kantoor noch de woordvoerder van Pitt reageerden. Angelina Jolie (41) bevestigde woensdag via haar team dat de autoriteiten een onderzoek van acht weken hebben gevoerd. Ze zei opgelucht te zijn, dat daarbij veiligheidsmaatregelen zijn getroffen om de kinderen te beschermen.

Het team van Jolie verwees nog naar de kennisgeving van dinsdag, die stelt dat de kinderen onder de voogdij van hun moeder blijven maar wel hun vader kunnen bezoeken. Dat akkoord is op aanbeveling van experten al een week geleden gesloten en ondertekend door de ouders.

Pitt heeft zich nog niet uitgesproken over dat akkoord. Niettemin zou hij om gezamenlijke voogdij hebben gevraagd bij het gerecht.

Jolie had midden september verrassend de scheiding aangevraagd. Ze eiste ook alleen het hoederecht over hun zes kinderen op.