Martinez spuit mist over Kompany:
Foto: BELGA
Vincent Kompany heeft mogelijk een lichte blessure opgelopen bij de Rode Duivels.. De verdediger van de Rode Duivels haakte in allerlaatste instantie af voor de wedstrijd Nederland-België en werd vervangen door Christian Kabasele. "Na de opwarming voelde Kompany zich niet goed. Hij was niet klaar om te spelen en dus namen we geen risico met hem", aldus Martinez. "We gaan Kompany onderzoeken en kijken hoe het de komende 24 uur evolueert. Het zou me verrassen dat hij kan starten tegen Estland."

Volg de wedstrijd Nederland-België hier LIVE!

Voor Kompany zou het zijn eerste interland in meer dan een jaar tijd geweest zijn, zijn laatste was de EK-kwalificatiepartij van 13 oktober 2015 tegen Israël (3-1 winst, Kompany speelde toen 58 minuten). Na de wedstrijd meldde Stadion dat Kompany een lichte contractuur heeft opgelopen tijdens de opwarming. Hij is waarschijnlijk out voor Estland, al wilde bondscoach Roberto Martinez dat nieuws nog niet bevestigen.

"Toen Kompany terugkwam van de opwarming, voelde hij zich niet klaar om te spelen. We wilden geen risico's nemen. Ik betwijfel ten zeerste of Kompany klaar raakt voor zondag", aldus Martinez op de persconferentie na de match. "Hij zei dat het niet goed aanvoelde. We gaan hem onderzoeken en kijken hoe het de komende 24 uur met hem vergaat. Het zou me verrassen moest Kompany klaar zijn voor zondag. Maar hij werkte de voorbije dagen goed."

"Ik roep Lombaerts niet op"

Als Kompany daadwerkelijk niet klaar raakt voor de wedstrijd tegen Estland, roept bondscoach Martinez een vervanger op. "Maar dat wordt niet Nicolas Lombaerts. Ik roep in dat geval een rechtsvoetige verdediger op en Lombaerts is linksvoetig", was Martinez duidelijk.

Vincent Kompany speelde dit seizoen ook nog maar 78 minuten bij zijn ploeg Manchester City. Hij blesseerde zich de voorbije jaren vooral aan de kuit, de lies en de hamstrings. Het nieuws sloeg in als een bom op Twitter... Heel wat supporters reageerden vol ongeloof, anderen reageren net iets extremer.