Charleroi en Standard op het matje geroepen voor wangedrag supporters
Charleroi-supporters zorgden voor een serieuze mistbank op Stayen. Foto: Photo News

Sporting Charleroi en Standard Luik moeten zich dinsdag 15 november voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaan verantwoorden voor het wangedrag van hun supporters tijdens de dertiende speelronde van de Jupiler Pro League.

Tijdens de partij STVV-Charleroi (2-2) van zaterdag 29 oktober staken de supporters van de Karolo’s Bengaals vuur aan, waardoor Stayen in een rookwolk werd gehuld. Scheidsrechter Luc Wouters moest de partij zo’n vijf minuten stilleggen. De fans van Charleroi hadden al een kwalijke reputatie en dreigen hun club nu opnieuw met een geldboete op te zadelen. Ook scheidsrechter Wouters zal door de Geschillencommissie gehoord worden.

Standard, dat in het begin van dit seizoen de competitiematch tegen STVV in een leeg Sclessin moest afwerken, wordt voor de Geschillencommissie gedaagd wegens een incident tijdens de partij in en tegen KV Oostende (3-1). Silvio Proto, de doelman van de Kustboys, werd iets na het uur bekogeld met voorwerpen vlak voor het supportersvak van de Rouches en werd daarbij met een aansteker geraakt op het hoofd. Proto ging even tegen de grond, maar kon het duel in het Albertpark wel afwerken. De Geschillencommissie riep ook Frederik Geldhof, scheidsrechter van dienst in Oostende-Standard, op om zijn verhaal te komen doen.