Brussels parket onderzoekt zogenaamd vergiftigde dvd’s
Archiefbeeld

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar verschillende dvd’s die de afgelopen dagen in Brussel verspreid werden en zogenaamd vergiftigd waren. Uit onderzoek is echter gebleken dat de bewuste dvd’s geen schadelijke stoffen bevatten, zo meldt het parket. Waar de dvd’s vandaan komen, is niet meteen duidelijk.

De voorbije dagen doken her en der in Brussel berichten op van mensen die een dvd in hun brievenbus hadden ontvangen waarop de koran zou staan. Tegelijkertijd deed op Facebook een bericht de ronde dat er in het postpakket een vergif zou zitten en dat dergelijke pakketten in Duitsland al verschillende slachtoffers hadden gemaakt. Dinsdag dook nog een dergelijke dvd op in Anderlecht, waarop de ontvanger de politie verwittigde.

“Het parket van Brussel heeft vernomen dat er de afgelopen dagen verschillende dvd’s van spirituele en religieuze aard verspreid werden in Brussel via brievenbussen”, meldt het Brusselse parket nu. “Ondertussen werd er op sociale media een bericht gepubliceerd waarin werd gezegd dat deze dvd’s een gif bevatten.

Het parket van Brussel is een onderzoek gestart en heeft de gebruikelijke onderzoeken uitgevoerd. Er werd vastgesteld dat de dvd’s geen schadelijke stoffen bevatten. Het onderzoek loopt. In dit stadium zal het parket geen verdere commentaar geven.”