Genkenaar ontfutselt naaktfoto’s van jonge meisjes via Facebook
Archiefbeeld Foto: Reporters

Het openbaar ministerie heeft een gevangenisstraf van achttien maanden met probatieuitstel gevorderd voor een drieëntwintigjarige Genkenaar gevorderd die een groot aantal minderjarige meisjes via Facebook benaderde om hem naaktfoto’s te sturen. De man verscheen woensdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren voor het tot ontucht aanzetten en afpersen van minderjarigen.

De Genkenaar maakte in 2014 een tiental valse profielen aan op de sociale mediasite waarin hij zich uitgaf voor een zestienjarige tiener. Op tien maanden tijd knoopte hij meer dan 1.200 gesprekken aan met meisjes tussen de 13 en 16 jaar.

Tijdens de gesprekken complimenteerde de man de meisjes met hun uiterlijk en vroeg hij om foto’s. Hij spiegelde de meisjes ook een carrière als fotomodel voor en zette de meisjes onder druk om naaktfoto’s te sturen. Vijf meisjes gingen daarop in en enkelen kregen in ruil een foto van zijn erectie.

Volgens het openbaar ministerie zijn er mogelijk meerdere meisjes door de man benaderd. Tijdens zijn verhoor bekende de Genkenaar alles en zei hij dat hij de valse profielen aanmaakte om na te gaan of de meisjes geen sletten waren. Op die manier wilde hij zijn haatgevoelens verwerken die hij kreeg, nadat zijn relatie op de klippen liep.

Eén van de meisjes die hem naaktfoto’s stuurden, stelde zich samen met haar vader burgerlijke partij en vroeg een provisionele schadevergoeding van 6.500 euro, omdat het meisje na de feiten in therapie is gegaan. Vonnis op 14 december.