Ierse bookmaker Paddy Power keert recordbedrag uit na foute voorspelling
Foto: EPA

Niet alleen de media en opiniepeilingen hadden de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen verkeerd ingeschat, ook de Ierse bookmaker Paddy Power had de overwinning van Donald Trump niet zien aankomen. Paddy Power moet 4,5 miljoen dollar uitbetalen, het hoogste bedrag uit zijn geschiedenis. De bookmaker gokte op een overwinning van Hillary Clinton.

De kiescampagne verliep nochtans niet rimpelloos, maar Paddy Power was zo gerust in een overwinning voor Clinton dat ze al meer dan 1 miljoen dollar uitbetaalde aan gokkers die in de laatste twee weken voor de verkiezing hun geld inzetten op de Democrate. Trump werd geplaagd door verschillende schandalen, waardoor de Ierse bookmaker de kansen op een overwinning van de Republikein steeds naar beneden bijstelde.

Nu zegt het bedrijf dat het “geraakt” is door de grootste politieke uitbetaling ooit. “We zitten in een business waarbij voorspellingen worden gedaan en hadden beslist om onze nek uit te steken door vervroegd uit te betalen, maar wat hebben we ons hier vergist! “, aldus woordvoerder Lewis Davey.

De bookmaker is reeds gestart met weddenschappen te organiseren rond bepaalde Trump-gerelateerde thema’s, zoals de bouw van de muur aan de grens met Mexico (20/1) of het goud schilderen van het Witte Huis (100/1). Inzetten op de herverkiezing van Trump in 2020 brengt 4/1 op.