ASSISEN. Patrick Marneffe krijgt 15 jaar cel voor doodslag op buurman
Archiefbeeld

Patrick Marneffe (51) is woensdag voor het hof van assisen van Henegouwen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Hij werd schuldig bevonden aan de doodslag op zijn buurman Emeric Magniette (39). Er werd rekening gehouden met twee verzachtende omstandigheden: een blanco strafblad en een trauma dat Marneffe had opgelopen nadat hij was aangevallen in 2004. “Dat trauma en de lage intelligentie van de beschuldigde kunnen een impulsieve reactie in een stresssituatie verklaren”, stelt het hof.

Patrick Marneffe meldde op 3 oktober 2014 aan de politie dat hij zijn buurman, Emeric Magniette, had neergestoken in het appartementsblok in Marcinelle (Charleroi) waar ze beiden woonden. Een wetsdokter stelde vast dat het slachtoffer twee messteken in de borststreek vertoonde en een steek in de rug, waarbij een belangrijke ader werd geraakt. Tijdens de autopsie werd ook een letsel aan de keel opgemerkt.

Dader en slachtoffer waren onder invloed van alcohol op het moment van de feiten. Een getuige zag hen samen op straat drie kwartier voor de politie verwittigd werd. Ze stapten toen naar het appartementsgebouw waar ze allebei woonden.