De Nederlandse WorldTourploeg LottoNL-Jumbo versterkt de rangen met Amund Grøndahl Jansen. De Noorse kampioen bij de beloften komt over van het Noorse Team Joker, zo is woensdag bekendgemaakt.

Amund Grøndahl Jansen, 22, won dit jaar naast het nationale kampioenschap U23 ook de ZLM Roompot Tour, de Tour de Gironde en een etappe in de Ronde van de Toekomst. Op het WK in Qatar sprintte hij vorige maand naar de vijfde plaats.

Bij LottoNL-Jumbo wil de Noor zijn steentje bijdragen in de voorjaarsklassiekers. “Ik ben zeker geen klimmer, ik kan aardig sprinten en de klassiekers moeten mij goed liggen. Ik hoop mijzelf in de voorjaarsklassieker te ontwikkelen met behulp van de ervaren mannen in de ploeg.”

“Amund is een jongen met een goede sprint in zijn benen en hij moet de voorjaarsklassiekers zeker aan kunnen”, aldus technisch directeur Nico Verhoeven. “We willen samen met hem zijn specialiteiten verder ontwikkelen. Daarnaast is Grøndahl Jansen een goede pion in de sprinttrein en in de klassieke ploeg om onze kopmannen te ondersteunen.”