Zeven doden bij tramongeluk in Londen
Tramongeluk in Londen. Foto: REUTERS

Bij een tramongeluk in de Londense wijk Croydon zijn woensdag tijdens de ochtendspits zeven mensen om het leven gekomen. Ook zijn er minstens 51 gewonden, waarvan velen in kritieke toestand.

Bij een ontsporing van een tram in Croydon, een wijk in het zuiden van Londen, zijn woensdagochtend rond zes uur zes doden en minstens 51 gewonden gevallen. Twee mensen zitten nog altijd vast in twee gekantelde wagons. 

Anderen zaten nog vast in twee gekantelde wagons. Volgens de Britse onderzoekscel voor spoorongevallen (RAIB) zou de tram mogelijk te snel gereden hebben in een bocht, waar een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur geldt. Een 42-jarige man werd opgepakt op verdenking van onopzettelijke doodslag. Volgens de media zou het om de trambestuurder gaan, maar dat kon niet bevestigd worden.

De plaats van het ongeval bevindt zich volgens ooggetuigen in een scherpe bocht. Of de weersomstandigheden een rol hebben gespeeld bij het ongeval, is niet duidelijk. Het had tijdens de nacht in Londen hevig geregend. De politie waarschuwde om niet te snel conclusies te trekken. 'Momenteel is het nog te vroeg om te speculeren of een of andere factor tot het ongeluk heeft geleid', klinkt het in een mededeling.

De Londense burgemeester Sadiq Khan deelde mee dat zijn gedachten bij al diegenen zijn, die met het ongeval te maken hebben.