Erika Van Tielen maakt haar opwachting in de VTM-soap Familie. Dat meldt het programma zelf op hun Facebookpagina en ook Erika maakt het nieuws bekend op QMusic. Zij zal Amélie spelen, een nieuwe verschijning in de reeks.

Lars De Wulf, de zakenman uit Familie, belde deze weken al vaker met “Amélieke”. Het was een kwestie van tijd of het nieuwe personage zou haar opwachting maken. Wie Amélie precies is, is nog niet helemaal duidelijk. Het zou gaan om een ambitieuze en joviale jonge vrouw die een minder fraai verleden kent. Volgens Erika is het best een pittig personage en is Amélie niet op haar mondje gevallen. 'En ik krijg ook een totaal nieuwe look… spannend!'

Eerder zagen we Erika al acteren in onder andere Frits & FreddyZot van A en Crimi Clowns. Ze ziet haar overstap naar de soap alvast helemaal zitten, vertelde ze deze ochtend: 'Mijn eerste opname staat pas midden november gepland, maar alles wordt nu al volop voorbereid. Ik merk nu al dat de sfeer op de set bijzonder warm is. De collega’s zijn stuk voor stuk gepassioneerd en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken.' Erika zal te zien zijn in Familie vanaf januari 2017.