Hillary Clinton zal voorlopig nog geen speech geven om haar nederlaag toe te geven. Nu Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt, heeft Clintons campagneleider John Podesta alle Clinton-aanhangers naar huis gestuurd.

De campagneleider van de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton, John Podesta, heeft aangekondigd dat Democratische Presidentskandidaat Hillary Clinton pas morgen een speech zal geven. Volgens Podesta will het team Hillary eerst wachten totdat alle stemmen geteld zijn. Podesta heeft dit gezegd op een bijeenkomst van Clinton-aanhangers in New York. 

Podesta: 'Ik weet dat u hier al lang bent en het is een lange nacht en een lange campagne geworden. Maar ik kan zeggen, we kunnen nog wat langer wachten, niet?', zei Podesta, geciteerd door nieuwszender CNN. 'Het is voor haar (Clinton) niet gedaan'.

'Probeer wat te slapen'
Ook stuurde Podesta de Clinton-aanhangers naar huis: 'We zijn nog steeds stemmen aan het tellen en elke stem dient geteld. In sommige staten is het te nipt om een winnaar uit te roepen, we zullen vanavond dus niets meer te zeggen hebben', aldus de campagneleider. 'Probeer wat te slapen'.

Podesta verkreeg de afgelopen maanden veel bekendheid omdat Wikileaks in totaal 33 keer heeft gepubliceerd uit de mailbox van de Democratische campagneleider.