Journaliste blundert: ‘Aanhangers Trump hebben IQ-test nodig’
Foto: ABC News

Virginia Trioli, presentatrice bij ABC News, ligt zwaar onder vuur na enkele omstreden uitspraken over Donald Trump en zijn aanhangers. Ze zei die zaken toen ze dacht dat haar micro niet meer opstond, maar alle kijkers konden haar nog horen.

De hevige verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Hillary Clinton werd ook op de Amerikaanse tv-zender ABC News heel de dag en nacht live gevolgd. Dinsdagochtend (plaatselijke tijd) was het journaliste Virginia Trioli die alles aan elkaar praatte.

Toen ze dacht dat het tijd was voor reclame en de kijkers haar dus niet meer zouden kunnen horen, begon ze een openhartig gesprek met de andere aanwezige journalisten. Zo had ze wat commentaar bij de beelden waarop Donald Trump stond toe te kijken terwijl zijn vrouw Melania haar stem uitbracht. ‘Hij is waarschijnlijk gewoon naar haar borsten aan het kijken’, zei ze.

‘We horen je’

Ook voor de Amerikanen die op Trump stemmen, had de Australische weinig mooie woorden. ‘Ze zouden een IQ-test moeten ondergaan.’

Wat Trioli dus niet wist, was dat haar micro nog opstond en iedereen haar dus kon horen. Via Twitter kwamen er dan ook massaal reacties. ‘We horen je nog’, tweetten tal van kijkers.

Diverse media contacteerden ABC News, maar daar bleef een reactie uit. ‘Er is niets toe te voegen’, klonk het.