Beaulieu treft historisch akkoord met fiscus
Foto: blg
Door de schikking tussen Beaulieu en de fiscus is het einde in zicht van een van de meest geruchtmakende zaken van belastingfraude in de Belgische geschiedenis.

In een beknopt persbericht meldt Beaulieu dat het tot een akkoord is gekomen met de Algemene Administratie van de Bijzondere Belastingsinspectie (AABBI). Het bedrijf heeft het over een ‘voor beide partijen evenwichtig akkoord’.

De schikking is het sluitstuk van een verstoorde relatie tussen Beaulieu en de fiscus die al een kwarteeuw duurt. Door een overeenkomst met de belastingdienst te sluiten, ligt de weg vrij voor een dading met het parket om zo een strafvordering te ontwijken.
Beaulieu International Group is een fusie (2005) van vijf van de zeven activiteiten van het oorspronkelijke imperium van ­Roger De Clerck. Het bedrijf produceert vloerbedekkingen, polypropyleenkorrels en hoogtechnologische producten voor allerlei toepassingen.

De laatste tien jaar hebben verschillende takken van Beaulieu al geschikt, maar het moederconcern bleef zijn eigen koers varen. Onder meer familieleden zoals Jan De Clerck (Domo), Dominiek De Clerck (Ter Lembeek), Carl Bouckaert en Mieke De Clerck schikten al met de fiscus. Beaulieu stond een zestal jaar geleden al eens dicht bij een schikking, maar die sprong toen af omdat de fiscus en het bedrijf elkaar in de laatste rechte lijn niet vonden. Toen circuleerden bedragen van rond de 60 miljoen euro.