Vrees wordt werkelijkheid voor Van der Haar: “Acht tot twaalf weken geen wedstrijden”
Foto: Photo News

Slecht nieuws voor Lars van der Haar. De Nederlandse veldrijder heeft een grote scheur in het bovenbeen opgelopen. “De dokter schetst een beeld van acht tot twaalf weken geen competitie”, vertelde hij aan de Nederlandse openbare omroep NOS.

“Ik had al sinds het EK van Pontchâteau wat last aan de bovenbenen”, deed Van der Haar in Het Nieuwsblad van dinsdag al zijn verhaal. “Ik vond het toen zonde dat we zonder massage naar huis moesten van de Nederlandse bond. Zondagochtend stond ik op met een heel strakke spier in de quadriceps. Het was een voorteken. Na een fietswissel schoot het ineens in mijn linkerbeen. Ik voelde het knakken. Weg klassement.”

Nu is het verdict dus definitief: een spierscheur en zeker geen wedstrijden meer in 2016. “Ik heb zo hard gewerkt om weer op niveau te komen”, vertelde een beteuterde Van der Haar bij de NOS. “Nu kan ik misschien nog een beetje hopen op januari en februari, maar that’s it. De dokters schetsen een beeld van acht tot twaalf weken uit competitie. Dat is een hele tijd.”