SHOPSPOT. Multimerkenboetiek James in Nieuwpoort

Een reden nodig om ook tijdens de wintermaanden naar de Belgische kust af te zakken? In Nieuwpoort opende recent de nieuwe multimerkenboetiek James voor vrouwen met grote namen zoals Marni, Alexander Wang en Phillip Lim.

‘James staat synoniem voor een ietwat ambigue vrouw: een vrouw die de ene dag houdt van een androgyne look met zacht vrouwelijke toets, de andere dag kiest voor een ongedwongen feminiene uitstraling, geraffineerd elegant maar nooit overmatig opgetut’, aldus oprichtster Sabine Van Praet.

Zij is niet aan haar proefstuk toe: na twaalf jaar ervaring in de modewereld opende ze enkele jaren geleden kinderboetiek Basile in kuststad Nieuwpoort, op de Albert I-laan. Die heeft sinds kort het gezelschap gekregen van James, een multimerkenboetiek voor vrouwen.

SHOPSPOT. Multimerkenboetiek James in Nieuwpoort

Daar maakt Van Praet een atypische selectie van high-end labels en merken uit het hogere middensegment. De boetiek verenigt grote namen als Marni, Alexander Wang, Phillip Lim en Joseph met minder bekende labels als Raquel Allegra, Ulla Johnson en Roseanna. Het is daarnaast ook een exclusieve verdeler van het Italiaanse kwaliteitslabel Gerard en u vindt er bijvoorbeeld ook het Nederlandse beautymerk Marie-Stella-Maris.

Dat Van Praet een diploma architectuur op zak heeft, laat zich ook merken aan het interieur, waar warme materialen zoals hout worden gecombineerd met robuust beton en een zorgvuldig uitgekozen selectie meubels.