Iljo Keisse is blij met Elia Viviani als ploegmaat op Zesdaagse van Gent
Elia Viviani Foto: Photo News

De koppels Kenny De Ketele/Moreno De Pauw en Bradley Wiggins/Mark Cavendisch lagen allang vast voor de 76e editie van de Zesdaagse van Gent (15-20/11). Vraag was wie publiekslieveling van het Gentse Kuipke, Iljo Keisse, zou krijgen als teamgenoot. Uiteindelijk kwam men bij de Italiaanse olympische omniumkampioen Elia Viviani terecht.

“Ik kon mij hier direct in vinden”, stelde Iljo Keisse tijdens de persvoorstelling van de 76e editie van de Gentse Zesdaagse. “Ik heb trouwens zelf gevraagd of het mogelijk was hem nog onder contract te leggen. Met het aantrekken van Wiggins/Cavendish was er immers al een flinke hap uit het budget. Elia reed wel nog nooit de Zesdaagse. Het zal voor de Italiaan wennen worden aan de 166 meter lange of zeg maar korte baan. Maar ik heb er het volste vertrouwen in. Na enkele dagen aanpassing moet hij voor het weekend klaargestoomd zijn. Dan pas worden de echte prijzen verdeeld in het Kuipke.”

“Iedereen tipt Wiggins/Cavendish als de te kloppen mannen. Ik schuif eerder het koppel Kenny De Ketele/Moreno De Pauw als kandidaat-winnaars naar voren. Zij rijden al een hele poos samen en kunnen terugvallen op automatismen en ervaring. Zij wonnen ook niet voor niets in Londen. Natuurlijk willen Cavendish en Wiggins als wereldkampioenen niet afgaan. Ik reed eerder al met ‘Cav’ de Gentse Zesdaagse. Hij is heel eergierig en wil vol voor winst gaan. Wel, dan heeft hij met Bradley Wiggins natuurlijk een sterke man aan zijn zijde. Het deelnemersveld is volgens mij één van de sterkste van de afgelopen jaren”, besloot Keisse.