Angelina Jolie krijgt hoederecht over kinderen
Foto: AP

Angelina Jolie behoudt het volledige hoederecht over haar zes kinderen met Brad Pitt. Dat heeft een vertegenwoordiger van de actrice gezegd.

Angelina Jolie vroeg in september de scheiding aan met Brad Pitt, enkele dagen na een familieruzie tijdens een privévlucht. Beide acteurs hebben nu een akkoord bereikt over hun kinderen, laat een vertegenwoordiger van Angelina Jolie weten.

Angelina Jolie krijgt het volledige hoederecht over de zes kinderen, die Brad Pitt wel mogen bezoeken in therapeutische sessies.

Die overeenkomst zou al meer dan een week geleden bereikt zijn na consultaties met mensen uit de sector van de kinderzorg. Beide partijen zouden ook overeen zijn gekomen om in therapie te gaan. ‘We geloven dat beide partijen toegewijd zijn om de familie te doen genezen en vragen om daar rekening mee te houden tijdens deze moeilijke tijden’, klinkt het in de verklaring.

Een vertegenwoordiger van Brad Pitt wou geen commentaar kwijt. Pitt had wel nog bij de rechtbank een aanvraag ingediend om toch het gedeelde hoederecht te verkrijgen, maar het is nog niet duidelijk of daar effectief ook een rechter zich zal over uitspreken.