Op campagne met Donald Trump: angstvallig zoeken naar bevestiging
Foto: AP

The New York Times mocht meevliegen op de privéjet van Donald Trump tijdens de laatste dagen van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen. Het resultaat is een portret van een man die voortdurend zoekt naar aandacht en erkenning.

Donald Trump slaapt niet veel dezer dagen.

Aan boord van zijn gouden privéjet houdt de Republikeinse presidentskandidaat er niet van om te rusten of om alleen te zijn met zijn gedachten. Hij staat erop dat medewerkers de hele nacht wakker blijven om tegen hem te praten.

Hij heeft voortdurend nood aan bevestiging dat zijn kandidatuur op het goede spoor zit. ‘Kijk naar die massa mensen’, schreeuwde hij uit tijdens een vlucht boven Florida, toen Fox News beelden uitzond van, volgens Trump zelf, duizenden mensen die op de begane grond op hem wachtten.

De Republikeinse presidentskandidaat worstelt daarnaast met zijn eindeloze nood aan aandacht.

[...]

Tijdens deze laatste dagen van zijn presidentiële campagne vertoont de kandidatuur van Trump een schokkende split screen: enerzijds is er de strak geregisseerde show van rust en zelfzekerheid, opgezet door zijn entourage, en anderzijds de behoeftigheid en kwetsbaarheid van een opschepperige kandidaat, voor wie de overwinning onzeker is.

Die schijn van stabiliteit aan de oppervlakte berooft Hillary Clinton van haar meest krachtige wapen: Trumps zelfondermijnende uitbarstingen, die herhaaldelijk zijn kandidatuur hebben ondermijnd. Onder die sluier overheerst nog steeds de turbulentie, die het hem moeilijk maken om alle obstakels richting het Witter Huis te overwinnen.

Het volledige verslag van The New York Times in het zog van Donald Trumps tijdens zijn laatste campagnedagen, kan u hier lezen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig