VIDEO. Standard laat Moeskroen achter op gevaarlijke plaats
Foto: BELGA

Moeskroen kon één helft stand houden op Sclessin en verdiende misschien wel een voorsprong maar na rust legde Standard de wedstrijd in een beslissende plooi. Belfodil en Edmilson brachten de Rouches op een 2-0-voorsprong, verder dan de aansluitingstreffer van Trezeguet kwamen de bezoekers niet meer: 2-1. De Rouches schuiven zo een plaatsje op in het klassement, Moeskroen blijft achter op de gevaarlijke veertiende plaats. Scheidsrechter Joeri van de Velde was achteraf de gebeten hond na een bizarre rode kaart voor Trezeguet...

Standard kon geen beroep doen op de geschorste Trebel. Moeskroen kon na het puntenverlies van STVV en Westerlo onderin een goede zaak doen en Glen De Boeck kon op zijn sterkste elf rekenen.

De bezoekers begonnen ook het sterkste aan de partij en kregen via een bedrijvige Trezeguet meteen een grote kans. Stojanovic verraste met een verre boogbal vanop de eigen helft ei zo na heel Luik maar doelman Hubert kon met zijn vuisten de bal nog net over de doellat duwen. Raman was de gevaarlijkste Rouche maar Delac was tot driemaal toe attent en kende ook geen problemen bij een flauwe uithaal van Goreux. De grootste mogelijkheden voor rust waren echter voor de bezoekers en Trezeguet kwam millimeters te kort komt om de bal van Diedhiou tegen de touwen te deviëren.

Mallmann kwam na rust in de plaats van Enoh en Standard startte offensief maar Raman en Belfodil kwamen aanvankelijk nog net te laat. In de 55ste minuut was het toch raak voor Belfodil: Edmilson zette de bal mooi voor doel met zijn buitenkantje, Huyghebaert verslikte zich waardoor Belfodil de bal met een staalharde trap tegen de netten kon keilen. Even later werd Raman door Mbenza goed door de buitenspelval geloodst en een vrijstaande Edmilson had voor doel maar binnen te tikken: 2-0. Match gespeelde dacht (en hoopte) heel Sclessin maar de buit was nog niet binnen voor de Rouches want amper drie minuten later volgde de aansluitingstreffer. Cissé verloor de bal nonchalant aan Stojanovic, die Trezeguet bediende en de Egyptenaar verschalkte Hubert met een goed geplaatst schot: 2-1.

Vreemd rood voor Trezeguet

Even later belandde diezelfde Trezeguet in een heuse slapstick. Eerst kreeg hij terecht geel voor een duik maar vervolgens deelde Stojanovic een venijnige tik uit en verdiende daar eigenlijk geel voor. Maar Van de Velde wist niet aan wie hij de kaart moest geven. Iedereen bij Moeskroen speelde de onschuld en dus gingen de poppen aan het dansen. Simic ging uiteindelijk zelf de kaart opvragen maar het was Trezeguet die met een tweede gele kaart mocht opkrassen. Het was onduidelijk of Trezeguet nu gewoon de kaart van Stojanovic had gekregen of dat hij bestraft werd voor protest. In elk geval eindigde Moeskroen de wedstrijd met z’n tienen en veranderde er niets meer aan de score.

VIDEO. Standard laat Moeskroen achter op gevaarlijke plaats
Foto: BELGA

In de stand springt Standard over Genk naar de achtste plaats. Moeskroen blijft in slechte papieren zitten, met amper twee puntjes voorsprong op hekkensluiter Westerlo en eentje op STVV...