VIDEO. Waasland-Beveren met lege handen naar huis
Foto: BELGA

Gent heeft Waasland-Beveren met lege handen terug naar het Waasland gestuurd na een 2-0 overwinning. In een wedstrijd om snel te vergeten was het doelpunt van Brecht Dejaegere, zijn eerste sinds zijn blessure in maart, zowat het enige lichtpunt. Door deze zege springt Gent naar een gedeelde vierde plaats, naast Club Brugge en Charleroi. Waasland-Beveren blijft onderin hangen. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck voerde enkele wijzigingen door in vergelijking met de match van vorige donderdag tegen Shaktar. Rinne moest opnieuw tevreden zijn met een plaats op de bank net als Milicevic, Gershon en Esiti. Bij Waasland-Beveren rekende interim-coach Bart Wilmssen grotendeels op de jongens die vorige week voor een stunt zorgden tegen Anderlecht.

Eerste voor Dejaegere

De wedstrijd begon in een slakkengangetje en daar kwam helaas niet echt snel verbetering in. Een eerste grote kans voor de thuisploeg betekende ook meteen de voorsprong voor AA Gent. Brecht Dejaegere was goed gevolgd nadat Perbet de bal tegen de paal werkte, hij werkte in de rebound de 1-0 in doel. Voor Brecht Dejaegere was het zijn eerste goal sinds zijn blessure net voor de play-offs van vorig seizoen.

Waasland-Beveren gaf zich echter niet snel gewonnen en kwam ei zo na op gelijke hoogte dankzij Siebe Schrijvers. Hij knalde na een goede individuele actie de bal met een boogje tegen de paal. In de herneming werkte de Gentse verdediging de bal maar net weg, Zinho Gano lag nochtans op de loer. Het was de grootste kans voor Waasland-Beveren in de eerste helft. Gent kon de rust in met een 1-0 voorsprong, al liet vooral Coulibaly na geklungel na de score verder uit te diepen.

Invaller Saief doet het

De tweede helft bracht helaas weinig beterschap. Het bleef lang wachten op een echte kans na de pauze. Een kwartier voor tijd was Hein Vanhaezebrouck plots de gebeten hond voor het Gentse publiek bij een wissel. Perbet moest naar de kant in de plaats van Esiti, en dat konden de toeschouwers niet hebben. Een opvallend fluitconcert voor de Gentse trainer was het resultaat. Die haalde meteen daarna echter wel zijn gram, want die andere invaller Kenny Saief legde de 2-0 eindstand vast na een doorgekopte bal van Kalifa Coulibaly.

Door de zege springt AA Gent terug naar een top-zes plek, het staat nu gedeeld vierde met Club Brugge en Charerloi. Gent blijft zo foutloos in eigen huis en won alle zeven duels in de Ghelamco Arena. Waasland-Beveren kon dit seizoen nog maar één puntje pakken buitenshuis en moest opnieuw met lege handen naar huis. Het staat nu twaalfde, met vier punten meer dan rode lantaarn Westerlo.