Steek in de ribben bezorgde Louise Carton lastige namiddag
Foto: Photo News

De Zweedse Sarah Lahti heeft zondag aan het Zilvermeer in Mol de tweede manche van de CrossCup op haar naam geschreven. De Belgische kampioene Louise Carton, winnares van de editie in 2015, moest tevreden zijn met een tweede plaats.

“Ik was met ambitie naar Mol afgezakt en voelde me conditioneel in orde, maar de zege was niet echt mijn doel”, vertelde de 22-jarige Carton na afloop. “Ik kreeg bovendien af te rekenen met een pijnlijke steek in mijn ribben, waardoor ik niet tot het uiterste kon gaan. Nu focus ik me op de cross in Roeselare op het einde van de maand, waar een ticket kan verdiend worden voor het EK in het Italiaanse Chia.”

Bij de mannen ging de overwinning naar de Keniaan Alex Kibet. Bashir Abdi, die een tijdlang aan kop liep, kwam uiteindelijk als tweede over de streep. “Ik heb tijdens de laatste ronde een inschattingsfout gemaakt”, zo oordeelde Abdi. “Ik wilde me omdraaien om mijn voorsprong op Kibet in te schatten, maar raakte hierbij een tak en viel bijna. Kibet kon me hierdoor bijbenen en op een nieuwe versnelling van hem had ik geen antwoord. Spijtig.”

“Ik voelde me heel de wedstrijd goed en ben blij met mijn prestatie”, verklaarde Soufiane Bouchikhi, die in Mol met het brons aan de haal ging. “Dit jaar neem ik nog deel aan de wedstrijden in Roeselare en Brussel, en nadien zie ik wel. Mijn doel is om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de zomer van volgend jaar.”

Jeroen D’hoedt viel aan het Zilvermeer net naast een podiumplaats. “Ik blik tervreden terug op mijn prestatie”, aldus D’hoedt. “In het begin kon in het tempo zonder al te grote problemen aan, maar toen Bashir versnelde moest ik afhaken. Logisch omdat ik, na een lang seizoen met onder meer de Olympische Spelen, rust genomen had en nog maar een maand opnieuw aan het trainen was. Er rest mij dus nog werk om naar mijn beste niveau toe te groeien.”