Twee Poolse seizoensarbeiders dood aangetroffen op Limburgs bedrijfsterrein
Op het eerste gezicht zijn er geen uiterlijke tekenen van geweld aangetroffen op de lichamen van twee Poolse seizoensarbeiders die zondagnamiddag in een wooncontainer in een bedrijfshal in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) zijn gevonden. De ontdekking gebeurde rond 16 uur. In de wooncontainer werd veel sterke alcoholische drank gevonden.

Het parket van Limburg is een onderzoek gestart. Zondagavond kwamen de onderzoekers van het gerechtelijk laboratorium en een wetsdokter ter plaatse.

Ambulanciers van de brandweerzone Oost-Limburg en een mugteam werden opgeroepen om naar de hal van het bedrijf DWJ Projects aan de Meerkensstraat te komen. De hulpverleners konden echter niets meer doen. Mogelijk zijn de twee Polen om het leven gekomen door een alcoholintoxicatie.

'Als een uitwendige lijkschouwing niet meer duidelijkheid brengt, zal er een inwendige lijkschouwing moeten gebeuren met een toxicologisch onderzoek, zodat we de doodsoorzaak kunnen bepalen', aldus Katja Vandoren, persmagistraat van het parket van Limburg.

Er waren nog meer Oost-Europese arbeiders in de bedrijfshal aanwezig. Die gaven aan de politie Maasland de nodige uitleg. In de wooncontainers logeren de seizoensarbeiders, die onder meer laswerken uitvoeren voor DWJ, een firma in luchtverwarmingsinstallaties en ventilatiesystemen.