Veerle Dejaeghere wil zich focussen op marathon, maar neemt geen afscheid van veldlopen
Foto: BELGA

Veerle Dejaeghere moest zondag in Mol door oververmoeidheid forfait geven voor de tweede manche van de CrossCup. De dertienvoudige eindwinnares van het regelmatigheidsklassement zakte wel af naar het Zilvermeer om Astrid Verhoeven en Hanna Vandenbussche te coachen.

Na een lang seizoen, met onder meer nog de olympische marathon, heeft Dejaeghere even nood aan rust. Twee weken geleden werd ze met haar team AVR wel nog tweede op de CrossCup Relays in Gent. “Maar de zanderige ondergrond in Mol ligt me helemaal niet. Het doet wel pijn dat ik niet in het peloton rondloop”, zei de 43-jarige Dejaeghere.

“Ik heb een beetje last aan de rechterheup en aan de quadriceps. Op training heb ik moeite om snelheid te maken. Als dat probleem opgelost geraakt, zal ik me in 2017 toeleggen op de marathon. Dat betekent niet dat ik definitief een streep heb getrokken door het veldlopen. Ik zit wel met de gedachte om te stoppen, maar ik wil toch graag nog een beetje doorgaan. Eind november zou ik in ieder geval aan de start moeten komen in de CrossCup-manche in Roeselare.”

Dejaeghere zal op 11 november deelnemen aan de Course du Souvenir (8 km) in Ploegsteert, waar Abdelhadi El Hachimi zal deelnemen aan de halve marathon.