Minstens zes kinderen zijn zondag om het leven gekomen bij een bombardement van het Syrisch regime op een kindercrèche in het deel van de stad Harasta, nabij Damascus, dat onder controle staat van de rebellen. Dat stelt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Volgens het Observatorium, een ngo die vanuit Londen opereert en die zegt te beschikken over een netwerk in Syrië, zijn zeventien personen om het leven gekomen bij het bombardement, vooral kinderen. Een fotograaf van AFP zag het lichaam van een jong meisje, liggend in een veldhospitaal, het gezicht bebloed en de kleren verscheurd.

In de crèche waren er bloedsporen op grond te zien, naast een muur waaraan kindertekeningen hingen. Harasta bevindt zich in Oost-Ghouta, een regio die vaak gebombardeerd wordt door de troepen van de Syrische dictator Bashar al-Assad, die steun krijgt van grootmacht Rusland.

In de naburige stad Douma kwamen zeker vier burgers om door bombardementen van het regime, zegt het Observatorium. Een foto van AFP toont een man die neerzit in een kamer, met een Koran voor hem en een lichaam in een witte plastic zak naast hem.

De oorlog in Syrië eiste al meer dan 300.000 doden. Sinds maart 2011 sloeg meer dan de helft van de bevolking op de vlucht.