Sophie de Boer soleert naar zege in Ruddervoorde
Archieffoto Foto: BELGA

De derde manche in de Superprestige veldrijden bij de vrouwen werd zondag een prooi voor Sophie de Boer. De Nederlandse soleerde naar de zege in Ruddervoorde en hield Sanne Cant en Ellen Van Loy achter zich.

De Boer nam samen met Van Loy de beste start in het natte Ruddervoorde, al zaten ook de Luxemburgse Christine Majerus en Cant, zaterdag nog winnares van de Waaslandcross, niet ver.

Cant dichtte het gaatje met Van Loy en leek ook op weg naar De Boer, maar dat was buiten de Nederlandse gerekend die een stevig tempo aanhield en uiteindelijk ronde na ronde haar voorsprong zou uitbouwen.

Cant leek te worstelen met zichzelf, rugpijn zo zou later blijken, en zag ook Van Loy nog terugkeren in de strijd om de tweede plek. Een valpartij in de laatste ronde legde de uitslag in een definitieve plooi. Van Loy viel in een bocht en zag Cant wegrijden. Ze moest vrede nemen met de derde plaats.

In het klassement behoudt Cant de leiding met bijna het totaal van de punten: 44 (45 is het maximum). Ellen Van Loy volgt op de tweede plaats met 11 punten achterstand.