Quinten Hermans soleert in Ruddervoorde naar zege bij beloften
Foto: BELGA

Quinten Hermans heeft zondag de derde manche van de Superprestige veldrijden bij de beloften op zijn naam gebracht. De Europese kampioen soleerde naar de zege in Ruddervoorde, voor Eli Iserbyt en de Nederlander Joris Nieuwenhuis.

Het was Nieuwenhuis die de beste start nam in de wei van Ruddervoorde en verschroeiend uithaalde in de eerste ronde. De Nederlander nam vlug enkele lengtes. Maar blijkbaar was hij toch iets te voortvarend van start gegaan, want hij zag zowel Quinten Hermans als Eli Iserbyt terugkomen.

Quinten Hermans soleert in Ruddervoorde naar zege bij beloften
Foto: BELGA

Lang bleef het drietal niet samen, want iets voor halfweg koers verdapperde Hermans. Iserbyt moest als eerste een gaatje laten. Nieuwenhuis bood iets langer weerstand, maar zou eveneens de rol moeten lossen en zelfs terugzakken naar de derde plaats. Iserbyt knokte zich immers terug in de wedstrijd en zou op het eind van de voorlaatste ronde zelfs tot op acht seconden naderen van de Europese kampioen. In de zandstrook maakte die evenwel het verschil om vervolgens naar de zege te snellen.

Het is voor Hermans zijn tweede overwinning in de Superprestige, eerder mocht hij ook in Zonhoven juichen. Hermans behoudt ook zijn leiderstrui in het klassement. Hij telt 44 punten, twee meer dan de Nederlander Nieuwenhuis. Yannick Peeters, die vierde werd in Ruddervoorde, telt op de derde plaats 38 punten.

"Eli Iserbyt verslaan, dat maakt me trots"

"Ik ben blij met deze zege", zei Hermans na afloop. "Eli Iserbyt verslaan op zo'n parcours, dat maakt me trots."
Hermans verlengde vorige week zijn Europese titel in Pontchâteau, maar enkele dagen later op de Koppenberg verging het hem minder goed. "Ik was ziek", blikte hij terug. "Ik had last van buikkrampen. Je mag zo'n Europese titel toch niet onderschatten, dat brengt toch wat verplichtingen met zich mee en je slaapt wat minder goed. De voorbije dagen deed ik het rustiger aan en ik voelde me hier weer de oude."

Iserbyt kwam op het eind nog fel opzetten, maar Hermans haalde de zege toch binnen. "Ik had even schrik toen ik hoorde dat Eli naderde, maar ik bleef rustig en wist gewoon dat ik goed door het zand moest rijden. Dat lukte me en de zege is binnen."

Iserbyt, dinsdag winnaar op de Koppenberg, kon leven met de tweede plaats. "Ik moet toegeven dat Quinten hier de sterkere was", zei hij. "Vooral in het zand nam hij telkens afstand. Ik geloofde er nog in op het eind, maar dan had ik een goede passage nodig door die zandstrook en dat lukte niet. Met deze tweede stek kan ik leven. Ik haal opnieuw mijn oude niveau en dat stemt me tevreden."

Volg hier LIVE de wedstrijd van de elite!