Politie Meetjesland waarschuwt voor rondtrekkende dievenbende
Foto: ss

De lokale politie van de zone Meetjesland centrum waarschuwt voor een rondtrekkende inbrekersbende die telkens ruiten ingooit aan de achterkant van woningen. In Lembeke gebruikten ze een steen van een buitenbarbecue om een achterdeur te vernielen en stalen ze geld en juwelen.

“Het is duidelijk dat we hier te maken hebben met een rondtrekkende dadergroep”, zegt woordvoerder Marino Longeville van de lokale politie Meetjesland Centrum. “Alle inbraken hebben plaatsgevonden in de vooravond tijdens de afwezigheid van de bewoners. De donkerste maanden van het jaar zijn heel interessant voor inbrekers. De achterzijde van de woning is daarbij het meest geliefkoosde doelwit. De daders gebruikten overal dezelfde typische modus operandi door middel van het ingooien van een raam met een steen die ze vinden in de tuin van het slachtoffer. Ze hebben het duidelijk gemunt op geld en juwelen.”

De voorbije week werden verschillende inbraken in Lembeke gemeld. “In de Gravin Mad.d’Alcantaralaan in Lembeke verschaften onbekenden zich de toegang tot de woning tijdens de afwezigheid van de bewoners. Met een baksteen van de buitenbbq werd een raam van de achterdeur ingegooid. De woning werd doorzocht en cash geld en een hoeveelheid juwelen werden meegenomen. In de Nieuwstraat in Lembeke hebben onbekende daders het raam van de achterdeur ingegooid. De gehele woning werd doorzocht en er was een grote wanorde. Het nadeel bestaat uit juwelen”, meldt de lokale politie.

De politie raadt aan om de woning een bewoonde indruk te geven en er worden extra patrouilles opgestart.